Hela Dej i Åsen

Blogg

Återupptäckt kärlek

2015-05-02

Det är få saker som jag älskar så mycket och som påverkat mig och mitt liv så positivt som Frigörande dans. Hela Dej i Åsen hade inte funnits utan Anne Grundel´s Frigörande dans. Jag hade inte haft modet att lyssna till mig själv, utbilda mig till massör, lämna sjuksköterskeyrket, starta eget, inte ge upp, kämpa på och utbilda mig till yogalärare och kinesiolog, utan Frigörande dans. Av olika orsaker har dansen fått vila ett par år. Den fantastiska yogan har tagit en välförtjänt och givande plats både privat och i jobbet. Igår återupptäckte jag dansen och kärleken blossade genast upp igen.


Jag hade besök av två dansfrälsta vänner och när jag tryckte Play på stereon kunde vi inte sitta still. Vem kan sitta still till Howard Jones´ New song, Dr Alban´s  Sing Hallelujah eller Safri Duo´s  The Bongo Song? Inte jag. Men, det fina, och det som kan vara svårt att förklara med Frigörande dans, är att du får vara stilla. Du måste inte röra dig, dansa. Du får göra, eller inte göra, som du och din kropp vill. Inga krav. Inga måsten. Om din kropp vill vara stilla fast musiken är medryckande så är du stilla. Om din kropp vill röra sig mycket och snabbt fast musiken är stillsam så får den det.

Jag har inte  ord kunde beskriva hur underbart,  utvecklande, stärkande, läkande det är att få röra sig (eller vara stilla) kravlöst till musik. Det måste upplevas. Det finns inga bestämda steg i frigörande dans. Du lotsas genom kroppen av ledaren, som kallas dansinspiratör, och av musiken. Du inspireras till att känna de olika kroppsdelarna och hela kroppen. Du inspireras till att röra dig på olika sätt, t.ex mjukt och flödande, kantigt och taktfast, lätt och luftigt, vilt, stilla. Du inspireras och lotsas, men du gör precis som du vill.

Under vårt danspass igår kände jag styrka, glädje, harmoni, kraft och acceptans. Efteråt kände jag en djup glädje och tacksamhet över livet. Det är inte alltid det känns så starkt för mig efter ett danspass, men jag känner mig alltid närmare mig själv efter att ha dansat.

Nu vill jag dansa mer, och jag vill inspirera till dans. På pingstdagen blir det dans i Åsen. Hjärtligt välkommen att dansa med mig. Mer info kommer att finnas här

Här får ni lite känsla av gårdagens dans:

https://youtu.be/raostGmaOdA

https://youtu.be/L03JVPaZpyc

https://youtu.be/YzhqBiSE7eY

https://youtu.be/AG-YE8IiV5U

Antal kommentarer: 1

2015-05-02 14:03:53 - Maria

Jag blir jätteglad för kommentarer och dansen. Om du inte har dansat och har frågor, funderingar. Om du har dansat och vill berätta dina dansupplevelser. Tack (heart)
Maria, Hela Dej i Åsen
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden