Hela Dej i Åsen

Blogg

Vem är jag?

Min hypnoanalys 

2015-08-06

Allt okänt kan ju verka konstigt och främmande och någon kanske frågar sig. Är det inte farligt med hypnos? Jag svarar, nej det är helt naturligt och tryggt. Är det jobbigt? Ja, bitvis riktigt skitjobbigt.  Är det värt det? Ja, så innerligt. 

Jag startade min hynpoanalys hos Marina Spetz när jag var mitt i en kris nu under våren 2015. Hon berättade att det skulle komma att blir tufft och undrade om jag verkligen ville göra detta nu. "Det är ju ändå skit, så vi kör" sa jag. Att vara i hypnos är behagligt. Jag var djupt avslappnad, men vaken. Jag fick gå igenom minnen från min barndom och bara rabbla det som kom till mig. Det var allt från små obetydliga, neutrala minnen till mer känslomässiga. T.ex mindes jag när jag fick leksakshund som kunde skälla, när jag skrek omotiverat högt så att min bror skulle få skäll, när jag hjälpte tjejkompis upp från vägen när hon blivt knuffad, när jag styrde och ställde över en killkompis. Jag har en bild av mig som en snällt barn. Men jag fick bl.a lära mig att jag var snäll men inte alltid. Jag accepterar det nu.

Jag är oerhört glad och tacksam att jag upplevde att mina föräldrar såg mig och tog hand om mig. Det var värre med vissa lärare och andra "professionella" vuxna. Under en session vara jag så arg på de dumma vuxna jag stött på i mitt liv. De som inte sett mig, som behandlat mig orättvist. Som skadade mig. Skolsköterskan som kommenterade min vikt på högstadiet" Du är ju lite rund, men det är nog inget att göra något åt" Denna kommentar resulterade i en ätstörning som tack och lov inte gick för långt. Nu inser jag att hon troligen inte alls menade något illa. Oavsett så var det min tolkning och min reaktion som startade ätstörningen. Jag har förlåtit och accepterat. Troligen har denna acceptans hjälpt mig med min nuvarande viktminskning.

En annan händelse som satt djupa spår är också från högstadiet. Alla skulle sjunga upp för kören. Jag protesterade och sa att jag ändå inte vill vara med i kören. Men alla skulle sjunga. Vi fick gå in en och en till läraren (som jag för övrigt tyckte mycket om bortsett från denna händelse). När jag sjungit sa han " Tyvärr så får du inte vara med i kören" Detta är jag uppenbarligen inte färdig med. Jag börjar gråta när jag skriver det här. Jag älsakar att sjunga, men jag vågar inte. Det sitter djupt. Men jag vill inte ha den här begränsningen längre. Jag ska sjunga!  Fortsättning följer.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om hypnoanalysen, men jag ska komma till kärnan. Det jag ville ha hjälp med var min självkänsla. Jag ville veta varför jag inte har klarat av att älska mig själv. Så mycket som jag har jobbat med detta. Jag har kommit långt, men inte ända fram.  När jag jobbat mig igenom minnen och hela känsloregistret kom jag till slut till bortträngningen. Det som jag inte längre mindes med mitt medvetna, men som nu plockades fram ur mitt undermedvetna (Är det rätt uttryckt Marina? Rätta mig om jag har fel ).  Jag hade varit lite rädd att det skulle vara något hemskt som jag utsatts för. Det var det inte.  Det var inget som någon gjort mot mig utan något som jag skapat själv. När min älskade lillasyster föddes var jag sex år och min bror var åtta. Vi älskade henne högt från första stund. Det minns jag . Den kärleken känner jag fortfarande. Jag älskar min syster så oerhört mycket. Det som hände inom mig, det som jag hade förträngt, är ingens fel. Det som hände vara att jag kände att min syster var mer värd än jag.  Att hon var mer älskad än jag. Att jag inte var värd samma kärlek och uppmärksamhet. Den lilla sexåringen kände och upplevde detta som en sanning och höll det inom sig. När jag i hypnosen kunde se detta så kunde jag också se att det inte var sant då och att det inte är sant nu. Ord räcker inte till för att beskriva befrielsen som detta innebar och innebär för mig. Jag är inte på topp jämt, jag känner inte innerlig kärlek till mig själv hela tiden. Men nu vet jag hur den känns och vilken kraft det är. Nu vet jag att det verkligen är sant att jag måste älska mig själv innan jag kan älska någon annan. Nu känner jag verkligen sanningen i orden som vissa av er kanske har hört mig säga " Genom att ta hand om och älska dig själv så gör du hela världen en tjänst"

Tack Marina för din fantastiska förmåga att hjälpa mig och andra. Här hittar ni proffsiga hypnoterapeuten Marina Spetz:

http://www.marinaspetz.se/

Antal kommentarer: 2

2015-08-06 09:18:26 - marina, spetz, www.marinaspetz.se

Du har skrivit fantastiskt om denna häftiga och frigörande process som Hypnoanalysen verkligen är!
Så modigt och snällt att dela detta!
Och jag bugar och tackar från djupet av mitt hjärta att jag fick dela denna process med dig och för allt fint beröm!
Tack Tack Tack!
Kram Marina

2015-08-06 12:30:48 - Inga-Lill Johansson, locustella@hotmail.com

Du är ju helt underbar Maria och hur du beskriver detta med hypnosen! Helt suveränt skrivet. Jag har också varit hos Marina på hypnos och det har varit toppen, jag har ännu inte kört analysen men min mening är att göra det. Fick ännu mer blodad tand när jag läste ditt inlägg och även en stort tack till dig för dina behandlingar, du är guld.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden