Hela Dej i Åsen

Blogg

STRESS drabbar inte bara mig själv

2016-08-13

Idag blev jag plötsligt och oväntat på ett uruselt humör. Kände mig irriterad på hundarna som skällde och smågruffade med varandra. Upplevde oro och lätt irritation över uteblivet svar på messenger. Blev orolig och stressad när någon ringde från okänt nummer. Svarade eftersom jag tänkte att det kanske var viktigt/allvarligt. Kanske från akuten. Kanske hade det hänt sambon något. Katastroftankar. När det sedan visade sig vara en okänd person som ville boka massage reagerade jag med irritation och det fick den stackars oskyldige mannen på sig. Förlåt! jag kände mig olycklig och skamsen efteråt.

För mig, i min värld, är det inte ok att andra drabbas av mitt dåliga mående. Det är inte ok att jag skriker på hundarna. Det är inte ok att jag snäser på oskyldiga personer i telefonen (inte ens på telefonförsäljare :D Förlåt alla stackare som ringt till mig genom åren <3 ) Det är inte ok att jag är sur och tvär mot mina närmaste fast de inte gjort mig något. Orsaken är i detta fallet stress. Det är ingen ursäkt, men en förklaring.

 Man kan ju tro att någon som i flera år har jobbat med att hjälpa andra att stressa av borde vara expert på att göra det själv. Tyvärr har jag långt ifrån varit en förebild på området, men förhoppningsvis kan jag bli det. För min egen och omgivningens skull.

Under de senaste dagarna har jag tagit beslut och gjort saker för att minska min alldeles för höga stressnivå. Jag tog ledigt från båda jobben måndag och fredag denna veckan. De som känner mig vet att det är STOOORT att jag tar ledigt. Heja mig :) Jag har skrivit på blogg, facebook och i mail och förklarat varför jag i höst bara kan ta emot en bråkdel av mina massagekunder. Detta gjorde jag för min sinnesro. Jag har kastat och skänkt mängder av mina prylar under flytten. Precis nu tog jag beslutet att inte lägga ner mer tid på att försöka sälja prylar utan istället skänka dem. Åh vad jag älskar att det numera finns loppiscontainer på återvinningscentralen. Jag har kontaktat en städfirma som ska flyttstäda åt mig, vilket kommer göra slut på mitt sparkonto, men öka på mitt sinnesrokonto och spara på min sinande energi. Jag var på en välbehövlig taktil massage igår.  En intressant upplevelse som gav mig en hel del insikter. I början av behandlingen kom jag på mig själv att tänka att detta var bortkastad tid. Jag gör ju inget och det är ju inte ens skönont. Stress! Fantastiska Lena på Stugans Massage  & Hälsa fick mig till slut att slappna av djupt och behagligt. Så välbehövligt. Idag gick jag på ett härligt yinyogapass med Ulrika på Skövde Yogacentrum och gjorde mindre (gick inte så djupt i positionerna, avbröt innan tiden gått i flera positioner) än vad jag egentligen hade kunnat klara av. Efteråt anmälde jag mig till Ulrikas dagsretreat med yoga och meditation  på Aspö i oktober. Jag skriver detta, vilket faktiskt är terapi, hjälp till självinsikt och antistress för mig. Nu ska jag, trots motstånd, gå en lugn promenad med min fina prick, dalmatinern Queenie. För att jag vet att det är bra för mig.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden