Hela Dej i Åsen

Blogg

21 dagar till ett lättare och friskare liv

2016-09-11

Våren 2015 genomgick jag en livskris som jag kom ur starkare och friskare än någonsin. Jag lovade mig själv att aldrig glömma hur bra jag mådde i både kropp, själ och sinne i maj, juni 2015. Jag lovade mig själv att minnas hur migränen helt försvann, energin och humöret var på topp och kroppen var lätt (-12 kg) efter ett par månader utan vetemjöl, socker och med mycket lite processad mat. Det var inte bara kosten jag ändrade. Men hela min resa våren 2015 kommer jag att berätta om när jag är redo.

 

Det går alltid att hitta ursäkter till att ta tag i sitt liv :) Jag bestämde mig häromdagen att jag inte längre ville vara trött, tung och less. Jag har gått upp flera av de kilon jag blev av med förra våren. Jag är trött trots mycket sömn och har fått tillbaka min migrän. Min känslighet för andra personers sinnesstämningar är uppskruvad och självkänslan är vacklande.

 

Onsdag 7/9 skulle jag starta mina 21 dagar till ett lättare friskare liv. Hade hittat Karin Björkegren Jones underbara bok i hyllan och kände mig taggad. Fast jag är så kvällstrött tog jag mig till coop extra efter en lång arbetsdag i Stenstorp och Karlsborg för att inhandla allt jag behövde. 

Vaknade med lätt huvudvärk mitt i natten och på morgonen var migränen ett faktum. Så illa att jag inte kunde gå till jobbet. Värre än det varit sedan början av 2015. Första tanken var att skjuta på detoxen. Migrän framkallar en känsla av självömkan hos mig och en lust att tröstäta. Andra tanken var mer medveten. Jag insåg hur tokigt det vore att använda migränen som ursäkt när det är just den som är huvudorsak till att jag behöver göra detta.

Nu är jag inne på femte dagen av tjugoen och det går bra. Jag följer inte programmet strikt utan gör små avsteg. Men vissa saker håller jag på. Inget socker, gluten, fisk, ägg, mjölkprodukter. Givetvis inget kött, men det äter jag ju inte annars heller. De effekter jag hittills märkt av är -1,4 kg och ett betydligt lättare och lugnare sinne. 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden