Halvdagsretreat

Varmt välkommen till lilla röda yogastugan i Åsen, Karlsborg. I en liten grupp, tryggt och kravlöst, får du chans att utforska det som finns hos dig, i din fysiska kropp och i din inre värld av känslor. Vi utforskar med hjälp av rörelse och stillhet. Inga krav eller måsten. Bara varande, i rörelse och stillhet.
 
Preliminärt schema:
9.30-9.45 Välkommen
9.45-11.15 Frigörande dans
11.15-12.00 Fika/ vila i tystnad
12.00-13.45 Restorative yoga
13.45-14.00 Avslut / delning

Frigörande dans är mindfulness/meditation i rörelse och/eller stillhet och motion för kropp och själ.
Vi rör oss, eller är stilla, kravlöst till varierande musik. Jag och musiken lotsar dig. Du inspireras till att vara med din uppmärksamhet i nuet, i dig, i din kropp. Du lockas till att röra dig på olika sätt, t.ex. mjukt och flödande, kantigt och taktfast, lätt och luftigt, vilt, stilla. Du inspireras och lotsas, men du gör precis som du vill. Inga krav eller måsten. Inga bestämda steg. Om kroppen behöver vara stilla låter du den vara stilla. Om kroppen behöver röra på sig låter du den röra på sig.
Frigörande dans innebär fria rörelser till varierande musik. det finns inga bestämda steg, inga krav och inga måsten. Alla kan dansa, oavsett fysiska förutsättningar. Du kan dansa stående, liggande och/eller sittande.

Fikat består av te, fröknäcke med hummus och dadelbollar. Önskar du ta med något eget så finns det kylskåp.

Efter fikastunden välkomnas du till en klass i restorative yoga. En stund av total vila och djupavslappning där vi möter olika ställningar för en längre stund med mycket yttre stöd.

Restorative yoga vill generera i att återställa, återhämta kropp och sinne. Fantastiskt att få uppleva att kroppen blir buren av yttre stöd och insidan kan få möjlighet att utforskas kanske stillas.
All utrustning finns men ta gärna med någon extra kudde & filt. Ha mjuka, bekväma kläder på dig.

Eventuellt ett ombyte kläder då man ibland kan bli ganska svettig av den frigörande dansen (beroende på hur mycket kroppen vill röra på sig) Kom gärna lite innan för att hinna landa mjukt och ta en kopp te om så önskas.

INGA förkunskaper krävs för att delta

Max 6 deltagare.

Datum: 
Tid: 9.30-14.00
Plats: Ekenstierna Friskvård, Kärnebäcksvägen 7, Karlsborg
Kostnad: 790:-
Anmälan/frågor: Maria 0709 585754

Varmt välkomna

Med värme
Maria Ekenstierna, frigörande dansinspiratör, restorative yogalärare m.m.