6-8/11 2020 Helgretreat Skagagården

NOVEMBERMYS PÅ LJUVLIGA SKAGAGÅRDEN

Fredag kl 16.00 - söndag kl 14.00

Jag bjuder in till årets novembermys på Skagagården. Varmt välkommen!

Retreat på mysiga Skagagården
En helg med yoga, meditation, mys framför öppna spisen och egentid för promenader och vila. Under större delen av helgen praktiserar vi ädel tystnad. En chans för att flytta in i nuet och hitta hem till dig.

Inga förkunskaper krävs och du väljer hur mycket du vill delta i aktiviteterna. Under helgen kommer det bl.a. erbjudas mediyoga, yinyoga, frigörande dans, breathwalk (yoga till fots) ute i naturen och kvällsmeditation med sprakandet från öppna spisen i bakgrunden.

Jag, som i samarbete med Skagagården, arrangerar denna retreat heter Maria Ekenstierna. Jag är sjuksköterska som sadlat om till dansinspiratör, massör och senare yogalärare i Ayurvedayoga och Yinyoga samt breathwalkinstruktör. Jag är även utbildad i Kinesiologi och traumaanpassad yoga och dans. Jag har själv erfarenhet av utmattningsdepression och brinner för att få människor att stressa av.

Under retreaten medverkar även Ulrika Johansson som kommer att väcka oss mjukt med mediyoga på mornarna. Ulrika är en god vän och en av mina favorit-människor och -yogalärare. Hon har lång erfarenhet av yoga i olika former. Hon är bla utbildad hathayogalärare, mediyogainstruktör och yinyogalärare. Ulrika förmedlar trygghet, kravlöshet och acceptans på sina klasser.

MediYoga kan definieras som en form av body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. MediYogan är inte är en yogaform med fokus enbart på det fysiologiska utan på alla aspekter, människan som energivarelse, helheten.

Breathwalk är yoga till fots i naturen. Breathwalk kommer från kundaliniyogan och under promenaden kopplas stegen till andningstekniker och mantran. Passet startar och avslutas med mjuka övningar för stretch och bättre andning. Breathwalk har många goda effekter för hälsa och välbefinnande.

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. yinyogan undviker ”perfektionen” i en slutposition.Vi fokuserar på yindelarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.

Frigörande dans kan ses som meditation i rörelse och/eller stillhet. Jag och musiken guidar och inspirerar dig, men framför allt uppmanas du att känna vad din kropp behöver och låta den leda dig. Jag älskar mig själv när jag dansar. Jag låter allt få finnas. Alla känslor, smärta, välbehag, tyngd, lätthet, stillhet, rörelse….. Allt får finnas och allt accepteras. Det är inte alltid så lätt att ta med det ut i livet men i dansen är jag fri att vara JAG. och ju mer jag dansar desto friare är jag att leva mitt liv. Jag är utbildad dansinspiratör och min roll är att inspirera dig till att vara uppmärksam på vad som finns i din kropp, uttrycka det, och kanske hitta nya rörelsemönster.

I priset ingår, förutom alla yoga-och meditationspass, helpension med härlig vegetarisk mat. Frukost, lunch, middag, fruktpaus och kvällsfika. Delat boende i flerbäddsrum med dusch och toa i korridoren. Lakan, handduk och städning av rummet ingår inte i priset, men kan väljas till mot extra kostnad. Här finner du mer information om Skagagården
http://www.skagagarden.se/

Kom gärna till Skagagården i god tid på fredagen ( dock tidigast kl 14). Vi börjar kl 16.00.

Meddela om du vill samåka eller behöver skjuts till/från Skagagården.

Bra att ha med sig:
Lakan och handduk ( finns även att hyra. Meddela i så fall innan)
Mjuka sköna kläder som är lätt att röra sig i.
Innetofflor.
Kofta/tröja och varma sockar om du blir frusen.
Bra utekläder och skor för promenader.

Antal deltagare: Minst 10 och max 12
Pris inkl moms: 4200:- (3900:- för medlemmar i föreningen HELHET) Earlybirdpris vid anmälan senast 30/6: 3700:-
Vid anmälan betalar du anmälningsavgift 1000:- till bg 301-4552 eller swish nr 123 188 31 98

Anmälan/frågor till Maria Ekenstierna
epost: maria@hela-dej.se
Tel. 0709 585754

Anmälningsavgift och avbokningregler
Anmälningsavgiften är 1000 kronor som betalas in vid anmälan. Avbokning kan göras fram till en månad före start varpå erlagt belopp förutom ovan nämnda anmälningsavgift återbetalas. Därefter sker återbetalning endast vid uppvisande av läkarintyg eller om arrangemanget skulle bli inställt. Du kan överlåta din plats till annan person.

Jag känner mig tacksam och förväntansfull inför det fjärde novembermyset på Skagagården. Kommentarer från deltagare på tidigare tillfällen:

"En helg där jag funnit ro, tacksamhet, varit galen, testat gränser,  satt gränser, tagit plats, fått insikter, gråtit och skrattat. Men framför allt lärt mig att allt är precis som det ska vara.Tack"

"Du fick mig, och säkerligen fler, att känna en avslappnad och tillåtande miljö"

"Underbar helg, tack Maria!"
”Tack för en underbar retreat i fridfull och mysig miljö. Så proffsigt ledd och med varierat och värdefullt innehåll . Känner mig stärkt, energifylld och harmonisk . Rekommenderar detta varmt och hoppas det blir fler tillfällen.”
“Tack för en magisk helg. Du är en unik människa som verkligen kan förmedla energi, frid, ro och harmoni på ett fantastiskt sätt.”
”Har varma tankar om den helgen i mitt hjärta
Du är fantastisk. Tack”