dagsretreat i Åsen, Karlsborg

Du får möjlighet att prova några olika verktyg för att flytta in i nuet och hitta hem till dig. Under större delen av dagen praktiserar vi ädel tystnad.

Inga förkunskaper krävs. Ulrika Johansson kommer att starta igång dagen mjukt med mediyoga. Jag, Maria Ekenstierna, kommer att guida er i yinyoga, breathwalk och frigörande dans. Inga krav eller måsten. Du vilar när du behöver.

Breathwalk är yoga till fots i naturen. Breathwalk kommer från kundaliniyogan och under promenaden kopplas stegen till andningstekniker och mantran. Passet startar och avslutas med mjuka övningar för stretch och bättre andning. Breathwalk har många goda effekter för hälsa och välbefinnande.

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. yinyogan undviker ”perfektionen” i en slutposition.Vi fokuserar på yindelarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.

Frigörande dans kan ses som meditation i rörelse och/eller stillhet. Jag och musiken guidar och inspirerar dig, men framför allt uppmanas du att känna vad din kropp behöver och låta den leda dig. Jag älskar mig själv när jag dansar. Jag låter allt få finnas. Alla känslor, smärta, välbehag, tyngd, lätthet, stillhet, rörelse..... Allt får finnas och allt accepteras. Det är inte alltid så lätt att ta med det ut i livet men i dansen är jag fri att vara JAG. och ju mer jag dansar desto friare är jag att leva mitt liv. Jag är utbildad dansinspiratör och min roll är att inspirera dig till att vara uppmärksam på vad som finns i din kropp, uttrycka det, och kanske hitta nya rörelsemönster.

I priset ingår, förutom alla yoga-och meditationspass, vegetarisk lunch samt tillgång till te och frukt under dagen.

Bra att ha med sig:
Mjuka sköna kläder som är lätt att röra sig i.
Kofta/tröja och varma sockar om du blir frusen.
Bra utekläder och skor för promenader.

Antal deltagare: Max 8
Pris inkl moms: 850:-

Anmälan/frågor: Maria Ekenstierna, maria@hela-dej.se, 0709 585754