Hela Dej i Åsen

Meditation i rörelse och/eller stillhet - Frigörande "dans"

Kravlös, frigörande "dans" på Skagagården 13/7

En dag med frigörande dans, Skagagårdens härliga lunch och egentid för vila, bad eller bara varande .

"Det är så fint att få vara sig själv tillsammans med andra som är sig själva" En så fin beskrivning av den frigörande dansen från en deltagare.

Frigörande dans är mindfulness/meditation i rörelse och/eller stillhet och motion för kropp och själ.

Vi rör oss, eller är stilla, kravlöst till varierande musik. Jag och musiken lotsar dig. Du inspireras till att vara med din uppmärksamhet i nuet, i dig, i din kropp. Du lockas till att röra dig på olika sätt, t.ex. mjukt och flödande, kantigt och taktfast, lätt och luftigt, vilt, stilla. Du inspireras och lotsas, men du gör precis som du vill. Inga krav eller måsten. Inga bestämda steg. Om kroppen behöver vara stilla låter du den vara stilla. Om kroppen behöver röra på sig låter du den röra på sig.

Frigörande dans innebär fria rörelser till varierande musik. det finns inga bestämda steg, inga krav och inga måsten. Alla kan dansa, oavsett fysiska förutsättningar. Du kan dansa stående, liggande och/eller sittande.

Den frigörande dansen kan liknas vid meditation i rörelse. Uppmärksamheten riktas inåt till dig och din kropp. Att inspireras av andras rörelser kan vara givande, men jämför dig inte med andra. Du uppmanas ofta att ha ögonen slutna. Detta för att du lättare ska kunna blicka inåt och lyssna på din kropps behov av att röra sig.
Den frigörande dansen är motion för både kropp och själ. I kroppen finns ofta gömda känslor och minnen. När kroppen får uppmärksamhet kan dessa känslor/minnen komma fram i ljuset och kan då bearbetas och accepteras i dansen. I samhället kan det ibland upplevas som tabu att uttrycka vissa känslor som t.ex. sorg och vrede. I den frigörande dansen tillåts du att uttrycka dina känslor och minnen i rörelser och med ljud.

Jag är diplomerad dansinspiratör,
utbildad vid Frigörande dans akademin

Prel. schema:
10.00-12.00 Frigörande dans
12.00-13.00 Lunch
13.00-14.00 Tid för bad, vila
14.00-15.30 Frigörande dans
15.30-15.45 Fika
15.45- 17.30 Frigörande dans

Kostnad inkl fika och lunch: 800:-
Anmälan/frågor 0709 585754, maria@hela-dej.se

För den som vill finns möljlighet att boka boende på Skagagården

http://www.skagagarden.se/

https://www.facebook.com/skagagarden/